32 Φάσεις του Φεγγαριού στην Νέα Ενημέρωση της Εφαρμογής Marineforecaster

Το 2010 , το ηλεκτρονικό site in_gr δημοσίευσε ένα άρθρο σχετικό με τις μελέτες που έχουν γίνει στην έγκριτη επιθεώρηση Geophysical Research Letters είναι η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί για το πως το φεγγάρι επηρεάζει τον καιρό πάνω στην γη, καθώς βασίστηκε σε χιλιάδες επίσημες μετρήσεις της βροχόπτωσης που πηγαίνουν πίσω μέχρι το έτος 1895.

Την ίδια περίοδο που γράφτηκε αυτό το άρθρο, το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Αριζόνας και του Αμερικανικού Εθνικού Κέντρου Κλιματικών Δεδομένων, έρχεται με νέα μελέτη, η οποία απορρέει από τα στοιχεία 11000 σταθμών μέτρησης της Αμερικανικής Γεωλογικής Υπηρεσίας. Υπολογίζοντας σε ποια φάση βρισκόταν η Σελήνη όταν έγινε κάθε μέτρηση, διαπίστωσαν ότι οι απορροές κορυφώνονται όταν το φεγγάρι βρίσκεται στο πρώτο τέταρτο ανάμεσα στις φάσεις της πανσελήνου και της νέας Σελήνης.

Για να εξετάσουν αν υπάρχει όντως σύνδεση με τις βροχοπτώσεις, οι τρεις ερευνητές αναζήτησαν στοιχεία από το αμερικανικό Δίκτυο Ιστορικής Κλιματολογίας, το οποίο διαθέτει μια βάση δεδομένων με μετρήσεις της βροχόπτωσης σε 1.200 σημεία από το 1895 ως σήμερα.

Όπως έδειξε η ανάλυση, οι βροχοπτώσεις πράγματι αυξάνονται λίγες ημέρες πριν από το πρώτο τέταρτο της Σελήνης.

Ο Ραντάλ Σερβένι του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Αριζόνα, επικεφαλής της μελέτης, προτείνει την υπόθεση ότι η Σελήνη δημιουργεί μια «σφαίρα πίεσης» που επηρεάζει τα συστήματα των καταιγίδων.

Υπάρχουν και άλλες πιθανές και απίθανες εξηγήσεις για το θέμα και πιο αναλυτικά μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις μελέτες αυτές.

Σε αυτό το ποστάρισμα δεν προσπαθούμε να κάνουμε τους επιστημονικούς συνεργάτες ή τους μετεωρολόγους. Αυτό είναι δουλειά των επαγγελματιών που έχουν σπουδάσει και εργάζονται σε αυτό τον τομέα. Ο δικός μας λόγος είναι ποιο πεζός.

See also  Security is a State of Mind

Κλείνοντας εφέτος 4 χρόνια με την εφαρμογή Marine Forecaster, ήταν πάγιο αίτημα να προστεθούν οι φάσεις του φεγγαριού για να αξιολογούνται οι ψαρευτικές περιπέτειες. Όλοι γνωρίζουμε από εμπειρίες δικές μας και των άλλων φίλων που ψαρεύουν ότι το φεγγάρι επηρεάζει επίσης τις συνήθειες των ψαριών. Νύχτα με φεγγάρι είναι νύχτες με  έντονη δραστηριότητα, ενώ το πρωί τα ψάρια βαθαίνουν για να ξεκουραστούν.

Τελικά, μετά από το δικό μας αίτημα προς την εταιρεία που εκδίδει τα μετεωρολογικά δεδομένα, τους πείσαμε να δημιουργήσουν καινούργια αστρολογικά δεδομένα τα οποία θα εμφανίζονται πλέον στην οθόνη του κινητού σας.

32 εικόνες του κύκλου του φεγγαριού, εναλλάσσονται ημέρα με την ημέρα στην πρόβλεψη.

Ανατολή και Δύση φεγγαριού, αλλά και οπτική απεικόνιση της φάσης στην συγκεκριμένη θέση και για την συγκεκριμένη ώρα που ανοίγουμε την εφαρμογή για να πάρουμε πρόβλεψη.

Ελπίζω να σας είναι αρκετά χρήσιμο στο σχεδιασμό της εξόρμησης σας. Με αυτή την προσθήκη, καθώς και με τους χάρτες βαθυμετρίας με συγκεκριμένα βάθη, μαρκάρισμα των ψαρότοπων με το πάτημα ενός κουμπιού στην συσκευή σας και την επιστροφή σας στο σημείο με μικρές αποκλίσεις, ανάλογα με την ποιότητα σήματος του GPS της συσκευής σας, σας δίνουμε, πέρα από την πρόβλεψη και την μετάδοση ζωντανού καιρού από τους μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου, ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαλείο για τις θαλασσινές σας εξορμήσεις.

Ευελπιστούμε σε λίγο καιρό να μπορείτε να κάνετε την δική σας ιδιωτική ομάδα μέσα από την εφαρμογή, όπου όλοι όσοι βρίσκονται στην ομάδα σας, θα μπορούν να βλέπουν την θέση των φίλων τους, να ανταλλάσσουν μηνύματα και φωτογραφίες στο prive κύκλο τους, μακριά από τα αδιάκριτα μάτια των ανεπιθύμητων FB “φίλων”, και όχι μόνο. Το στίγμα θέσης θα βοηθήσει αρκετά για την θέση μας και σε περίπτωση κιδύνου. Μόνη αδυναμία είναι πόσο μακριά κινούμαστε από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας!

See also  What is the Best Marine Forecast App for Android for Quebec

Αν σας άρεσε η νέα προσθήκη, μια θετική ψήφο σας στο αντίστοιχο Play Store είναι πάντα καλοδεχούμενη!

Marineforecaster, Your Daily Sailing Buddy.