);

Πληροφορίες σχετικά με τη χρήση της εφαρμογής Marineforecaster®

Αρχείο βοήθειας

Η εφαρμογή Marineforecaster® είναι το απόλυτο εργαλείο για θαλάσσια Πρόγνωση καιρού. Αν ταξιδεύετε με πλοίο συχνά ή ασχολείστε με τη θάλασσα και τα θαλάσσια σπορ, σίγουρα θέλετε να έχετε όλες τις σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την πρόγνωση και τις συνθήκες στην περιοχή που σας ενδιαφέρει. Η εφαρμογή Marineforecaster® καλύπτει όλες τις θαλάσσιες περιοχές του κόσμου.

SETTINGS DEMO VIDEO (Click to watch)

Επιλέξτε την τοποθεσία σας για δεδομένα καιρού.

Σε απλό και κατανοητό κείμενο η Marineforecaster® σας δίνει τρεις ημέρες ανά 3-ωρη Πρόγνωση καιρού. Έχετε τρεις διαφορετικές επιλογές για να επιλέξετε να πάρετε καιρό:

  1. Με μη αυτόματο τρόπο. Παρακαλούμε πληκτρολογήστε τις συντεταγμένες σε δεκαδική μορφή DDD. DDD, αν γνωρίζετε τις συντεταγμένες.
  2. Επιλέγοντας πάνω στο χάρτη μία θέση και κρατώντας το δάχτυλό σας επάνω στην οθόνη της συσκευής σας, πιέζεται το σημείο του χάρτη που σας ενδιαφέρει για 3 δευτερόλεπτα και τις συντεταγμένες που εισάγονται αυτόματα για εσάς.
  3. Χρησιμοποιώντας το κουμπί GPS που εμφανίζεται ως επιλογή στο μενού Καιρικές συνθήκες για να χρησιμοποιήσετε το gps στη συσκευή σας και να εντοπίσετε το σημείο που βρίσκεστε αυτή τη στιγμή.

Προσθήκη στα αγαπημένα και η εφαρμογή θα σας ζητήσει να δώσετε ένα όνομα για να αποθηκεύσετε αυτό το σημείο στους «Χάρτες”.

WEATHER FORECAST DEMO VIDEO (Click to watch)

Κάνοντας κλικ στην επιλογή σχετικά με την πρόγνωση καιρού, η εφαρμογή επικοινωνεί με τον πλέον σύγχρονο σταθμό δεδομένων, την εταιρεία World Weather Online, σε πραγματικό χρόνο για να συλλέξει τα πιο πρόσφατα δεδομένα.

Τα δεδομένα που εμφανίζονται στην οθόνη σχετικά με:

Ημερομηνία – Ανατολή & δύση – Ανατολή & Δύση Σελήνης – Kατώτερη & ανώτερη θερμοκρασία – Ένταση ανέμου – Καιρικές συνθήκες (ηλιοφάνεια, συννεφιά, ξαστεριά, κ.λπ.) – Κατεύθυνση του ανέμου και οπτικοποίηση με ριπές ανέμου ταχύτητας δείκτη – Θερμοκρασία ανέμου – Κατεύθυνση – Άνεμος ταχύτητα – Συμπύκνωση υδρατμών (σημείο δρόσου για να ξεκινήσετε η βροχή) – Θερμοκρασία – ένδειξη θερμοκρασίας στη θάλασσα – Κατεύθυνσης κύματος και οπτικοποίηση με κατεύθυνση δείκτη – Ύψος κύματος – Μέσο ύψος κύματος – Συχνότητα κυμάτων – Ορατότητα – Υγρασία – Ύψος – Πίεση – Παλίρροια. Τα δεδομένα της παλίρροιας ανοίγουν, κάνοντας κλικ στο μενού της  οθόνης με την ένδειξη παλίρροια, εμφανίζοντας τα δεδομένα με ένα drop-down μενού για να παρέχουν επαρκή χώρο για την ανάγνωση των μεταβλητών που εμφανίζονται σε κάθε τμηματική 3-ωρη Πρόγνωση καιρού.

Χρησιμοποιούμε κινούμενη εικόνα για τον καιρό να παρουσιάσει την τρέχουσα κατάσταση ανά 3ωρο.

Ζωντανός Καιρός –  Μετεωρολογικοί σταθμοί

Βεβαιωθείτε ότι έχετε σύνδεση στο Internet, πριν να ξεκινήσετε την αναζήτηση των Live σταθμών. Ανοίξτε το χάρτη και δείτε τους σταθμούς που εμφανίζονται στην περιοχή του ενδιαφέροντος σας. Κάνοντας κλικ στο σταθμό εμφανίζει το όνομα του σταθμού. Κάντε κλικ για να πάρετε τις τρέχουσες πληροφορίες. Αν ένας σταθμός δεν μεταδίδει δεδομένα δεν είναι δυσλειτουργία της εφαρμογής Marineforecaster, αλλά μια έλλειψη πρόσφατων στοιχείων από το σταθμό που έχετε επιλέξει.

WEATHER STATION’S DEMO VIDEO (Click to watch )

Η χρήση του καιρού από την Weather Underground (WU), έχει ένα όριο των 2 αιτήσεων ανά χρήστη, ανά ip, ανά 6 ώρες. Δεδομένου ότι η υπηρεσία αποτελεί μέρος μιας μηνιαίας χρέωσης, ζητάμε από τους Έλληνες και Αμερικανούς χρήστες  μας να χρησιμοποιούν τους σταθμούς του NOAA και τους σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που παρέχονται δωρεάν από τα ιδρύματα αυτά. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να διατηρήσουμε το κόστος υπό έλεγχο για την ώρα, και είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιράζουμε αυτή την ζωτικής σημασίας πληροφορία με άλλους χρήστες στον υπόλοιπο κόσμο δωρεάν. Ζητούμε την κατανόησή σας. Ζητούμε συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία σας βάζουμε με αυτό το αίτημα μας.

REGISTRATION PROCESS DEMO VIDEO (Click to watch)

 MAPS DEMO VIDEO (Click to watch)

Χάρτες.

Μετά από περισσότερο από ένα χρόνο ανάπτυξης με ανάμεικτα συναισθήματα  παρουσιάζουμε για πρώτη φορά, χάρτες βαθυμετρίας σε μέτρα και πόδια για ολόκληρο τον κόσμο. Τα βάθη που βρίσκονται στους εν λόγω χάρτες είναι συγκεκριμένα και οι χάρτες αυτοί δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την πλοήγηση σας!

** ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΘΥΜΕΤΡΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ

Οι χάρτες βαθυμετρίας είναι ένα βοήθημα για ενημέρωση των χρηστών σχετικά με συγκεκριμένα βάθη και σκοπούς ερασιτεχνικής αλιείας από πλευράς βαθών. Δεν πρόκειται να αντικαταστήσουν την χρήση των επίσημων ναυτικών χαρτών.  Μόνο οι επίσημοι ναυτικοί χάρτες περιέχουν όλες τις πληροφορίες που απαιτούνται για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, και όπως πάντα, ο καπετάνιος είναι υπεύθυνος για τη συνετή χρήση των δεδομένων που παρέχονται με τους χάρτες βαθυμετρίας.

Για την πρώτη φορά που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε αυτήν την επιλογή, θα σας ζητηθεί να καταχωρήσετε το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο. Δεν θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας σπαμάρουμε, αλλά πρέπει να γνωρίζουμε ποιοι είναι οι χρήστες μας και με ποιο τρόπο κάνουν χρήση της εφαρμογής. Επίσης θέλουμε να είμαστε σε θέση να έχουμε προσωπική επαφή με όλους τους χρήστες μας σε οποιαδήποτε αλλαγή συμβεί εξ αιτίας της εφαρμογής ή για ενημερώσεις για κάθε τι που σχετίζεται με την εφαρμογή ή τις χρήσεις της. Βέβαια, η εφαρμογή εξακολουθεί να είναι δωρεάν και μπορείτε να επιλέξετε να μην εγγραφείτε για τη χρήση συγκεκριμένης επιλογής της εφαρμογής. Σε περίπτωση που θέλετε να έχετε πρόσβαση στην βαθυμετρία και τους χάρτες, παρακαλώ προχωρήστε στην εγγραφή σας.

Εάν επιλέξετε να λάβετε πρόγνωση καιρού από τα δεδομένα επιλέγοντας οποιαδήποτε αγαπημένα μέρη που αποθηκεύτηκαν στους χάρτες, τότε υπάρχει μια μεγάλη εξοικονόμηση από την χρήση δεδομένων, καθώς ο χάρτης δεν ανοίγει και πάλι για να κάνετε και εκ νέου την επιλογή τοποθεσιών.

Επιπλέον, η εφαρμογή θυμάται την τελευταία πρόβλεψη του καιρού που λάβατε, και μπορείτε να το δείτε αργότερα έστω και αν δεν υπάρχει καμία πρόσβαση στο internet. Μετά από έξι ώρες τη Marineforecaster® θα ανανεώσει αυτόματα την πρόγνωση του καιρού για την τελευταία σας αναζήτηση, εφόσον υπάρχει μια ενεργή σύνδεση στο Internet και θα συνεχίσει να το επαναλαμβάνει έτσι κάθε 6 ώρες μέχρι να κλείσετε την εφαρμογή οριστικά.

Έχετε τη δυνατότητα σύροντας το δάχτυλό σας από δεξιά προς τα αριστερά (iOs) – ή κρατώντας πατημένο το κουμπί που εμφανίζει το αγαπημένο σημείο που έχετε αποθηκεύσει, να εμφανιστεί ένα δεύτερο κουμπί διαγραφής («Διαγραφή») που σας δίνει την δυνατότητα να το διαγράψετε από τη λίστα.

Στο μενού «Χάρτες» εφαρμογή έχει τις ακόλουθες επιλογές:

  1. Κουμπί για την εξαγωγή των αγαπημένων τοποθεσιών σας σε μορφή CSV . Πατώντας το CSV, γίνεται αποστολή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για όποιον θέλουμε να το παραλάβει, με συνημμένο στο αρχείο csv, για περαιτέρω επεξεργασία ή κοινή χρήση με άλλους. Το αρχείο περιέχει το όνομα, τις συντεταγμένες και την ημερομηνία που αποθηκεύσατε το αρχείο.
  2. Κουμπί για την πρόγνωση καιρού για τον τόπο που έχουμε αποθηκευμένο.
  3. Κουμπί με το χάρτη. Όταν πατάτε σε αυτό σας θα σας μεταφέρει σε ένα νέο χάρτη. Θα χρειαστούν μερικά δευτερόλεπτα για να φορτώσει το νέο χάρτη με τα στοιχεία βαθυμετρίας για τα διαφορετικά βάθη. Αυτή η επιλογή μας δίνει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή μας και με τη χρήση του GPS που χρησιμοποιεί κάθε κινητή συσκευή για να προηγηθείτε πίσω στο σημείο που έχετε μαρκάρει (δεν συνιστάται η χρήση της πλοήγησης, παρά μόνο σε έκτακτη ανάγκη και με προσωπική ευθύνη του καπετάνιου του σκάφους).

Το μενού του χάρτη εμφανίζει τις παρακάτω επιλογές

1) Την θέση του χρήστη αυτήν τη στιγμή, στο χάρτη με ένα κυκλικό εικονίδιο

2) Το αγαπημένο σημείο σχετικά με τη θέση που βρίσκεται πάνω στον χάρτη. Η θέση του σημειώνεται με την ένδειξη ενός εικονιδίου σχήματος ρόμβου.

3) Ένδειξη της απόστασης που μας χωρίζει από τη θέση μας αυτή τη στιγμή με το σημείο που έχουμε αποθηκεύσει. Κάθε αλλαγή της θέσης μας, αυξάνει ή μειώνει την απόσταση μεταξύ των δύο σημείων.

Λιμάνια.

Επιλέγοντας τα «Λιμάνια» , μπορείτε να αποκτήσετε πληροφορίες σχετικά με την πρόσβαση σε δεδομένα σχεδόν για κάθε λιμάνι σε όλο τον κόσμο. Ανοίξτε τον χάρτη και κάντε ζουμ σχετικά με τη θέση του λιμανιού που σας ενδιαφέρει. Κάντε κλικ πάνω στο εικονίδιο για να εμφανιστεί το όνομα του λιμανιού. Αν ξανακάνετε κλικ πάνω στο όνομα, τότε θα εμφανιστούν όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες για το λιμάνι. Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες που θα λάβετε είναι:

Όνομα – Ζώνη ώρας -Τηλέφωνο & φαξ – Βάθος αγκύρωσης- Βάθος – Πετρελαϊκό βάθος – Επισκευές – Μέγεθος – Ύπαρξη σιδηροδρομικού σταθμού στο λιμάνι – Τύπος λιμανιού με μέγιστο μήκος – Επισκευαστική ζώνη- Διαμονή – Ιστοσελίδα.

Μαρίνες.

Επιλέγοντας τις Μαρίνες θα αποκτήσετε πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με κάθε γνωστή Μαρίνα βρίσκεται στον κόσμο. Ανοίγοντας τον χάρτη και ζουμάροντας επάνω του μπορείτε να βρείτε λεπτομέρειες για τις επιλεγμένες μαρίνες. Κάντε κλικ πάνω στο εικονίδιο για να διαβάσετε το όνομα της μαρίνας. Αν ξανακάνετε κλικ επάνω στο όνομα, τότε θα εμφανιστούν όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με τη συγκεκριμένη μαρίνα. Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες που λαμβάνουμε είναι:

‘Ονομα της μαρίνας- Διεύθυνση – Τηλέφωνο – Ιστοσελίδα

Γλίστρες.

Επιλέγοντας τις Γλίστρες θα μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πληροφορίες  για τις γλίστρες που είναι διαθέσιμες στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ. Ανοίγοντας τον χάρτη και ζουμάροντας επάνω στο σημείο του χάρτη που σας ενδιαφέρει, κάντε κλικ πάνω στο εικονίδιο για να διαβάσετε το όνομα της γλίστρας.  Ζουμάροντας περισσότερο στον χάρτη θα έχετε και μια καλύτερη οπτική για την κατάσταση της γλίστρας. Σημειώστε ότι η εικόνα μπορεί να είναι και παραπάνω από χρόνο, οπότε αυτό δεν διασφαλίζει την τρέχουσα κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται  η συγκεκριμένη γλίστρα αυτή την στιγμή.

Εστιατόρια & προμήθειες.

Επιλέγοντας Εστιατόρια & προμήθειες αποκτάτε πρόσβαση σε πληροφορίες για κάθε εστιατόριο & Mini Market στην περιοχή για τα είδη πρώτης ανάγκης. Προς το παρόν η βάση δεδομένων αφορά μόνο την Αμερική από όπου είχαμε την δυνατότητα να βρούμε κάποιες οργανωμένες λίστες.  Ανοίγοντας τον χάρτη και ζουμάροντας επάνω στο σημείο του χάρτη που σας ενδιαφέρει, κάντε κλικ πάνω στο εικονίδιο για να διαβάσετε το όνομα της επιχείρησης. Αν ξανακάνετε κλικ επάνω στο όνομα, τότε θα εμφανιστούν όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με τη συγκεκριμένη επιχείρηση. Πιο αναλυτικά οι πληροφορίες που λαμβάνουμε είναι:

Όνομα και τύπος επιχείρησης – Περιοχής – Διεύθυνση – Τηλέφωνο – Ιστοσελίδα

Βενζινάδικα.

Με την επιλογή των σταθμών καυσίμων αποκτάτε πρόσβαση σε πληροφορίες για τους σταθμούς καυσίμων που επί του παρόντος μόνο στην Ελλάδα, καθώς στις περισσότερες χώρες οι σταθμοί καυσίμων για την τροφοδοσία των σκαφών βρίσκονται μέσα σε οργανωμένες μαρίνες. Η εφαρμογή καλύπτει κυρίως τα Ελληνικά νησιά και από αυτά, εκείνα με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητατα.  Ανοίγοντας τον χάρτη και ζουμάροντας επάνω στο σημείο του χάρτη που σας ενδιαφέρει, κάντε κλικ πάνω στο εικονίδιο για να διαβάσετε το όνομα της περιοχής. Αν ξανακάνετε κλικ επάνω στο όνομα, τότε θα εμφανιστούν όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με συγκεκριμένο σταθμό καυσίμων.  Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες που λαμβάνουμε είναι:

Πόλη – Περιοχή – Τηλέφωνα – Ιστοσελίδα

Σημειώστε ότι περίπου 60.000 δεδομένα από Λιμάνια, Μαρίνες, Εστιατόρια, Σταθμούς καυσίμων και διάφορες Υπηρεσίες που παρουσιάζονται στην εφαρμογή Marineforecaster®, συλλέγονται από διαφορετικές πηγές και ορισμένα στοιχεία, όπως τηλέφωνα και φαξ δεν μπορούν να ελεγχθούν για τυχόν αλλαγές ή παραλείψεις που μπορεί να υπάρχουν. Ζητάμε από όλους τους χρήστες μας, στην περίπτωση που διαπιστώσετε κάποιες ανακρίβειες, να επικοινωνήσετε μαζί μας για να διορθώσουμε όποια λάθη τυχόν έχουν προκύψει στην επόμενη έκδοση.

Υπηρεσίες

SERVICES DEMO VIDEO (Click to watch)

Χρησιμοποιώντας αυτήν την επιλογή, ο χρήστης μπορεί να βρει χρήσιμες υπηρεσίες για όλα τα σκάφη, συμπεριλαμβανομένων και εκείνες τις υπηρεσίες που αφορούν  μηχανικούς, δύτες και πολλές άλλες χρήσιμες κατηγορίες. Η επιλογή αναζήτησης θα επιτρέψει στους χρήστες να βρουν την υπηρεσία που χρειάζονται από την επιλογή «Κατηγορία-Χώρα-Πόλη, Διεύθυνση, Τηλέφωνο, Ιστοσελίδα. Προς το παρόν η δυνατότητα αυτή προσφέρετε μόνο στην Ελλάδα και τη Βόρεια Αμερική, όπου έχουν προστεθεί ορισμένες εταιρείες. Ωστόσο, η Marineforecaster σχεδιάζει να προσθέσει περισσότερες νέες εταιρείες κάθε μήνα. Η γλώσσα της βάσης δεδομένων που χρησιμοποιείται είναι κοινή σε όλες τις γλώσσες και σε απλά αγγλικά. Αυτό είναι να διατηρηθεί το μέγεθος της βάσης δεδομένων σε ένα εύχρηστο μέγεθος.